camper-onderhoud-limburg-peters

Camper onderhoud

Peters Auto's en Campers is dé specialist op het gebied van camper onderhoud en camper reparatie. We onderhouden en repareren al jaren alle merken campers en zorgen dat uw camper startklaar is voor een nieuw vakantieseizoen.

 

Onze expertise

We beschikken over een zeer brede expertise: van schadeherstel tot in- en aanbouw van accessoires tot APK, gas- en vochtkeuringen, motoronderhoud en storingsdiagnoses. Steeds meer campers zijn voorzien van complexe elektrische en elektronische installaties, waar wij onze handen niet voor om draaien. Wij zijn thuis in deze systemen en gaan door tot het probleem is opgelost. Opgesomd kunt u voor de volgende uiteenlopende werkzaamheden bij ons terecht:

 

  • Onderhoud, reparatie en APK keuringen 
  • Schade, taxatie en reparatie 
  • Montage van alle accessoires: fietsendragers, airco, cruise control 
  • Vochtmetingen 
  • (Winter) Banden en uitlijnen 
  • Camera- en alarmsystemen, navigatie

 

Wanneer is het tijd voor camper onderhoud?

Het is niet altijd duidelijk voor campereigenaren wanneer het tijd is voor onderhoud. Veel eigenaren stallen de camper namelijk in de winter waardoor deze een tijd lang niet wordt gebruikt en anderen rijden er een stuk minder kilometers mee. Het onderhoud berust zich dan ook op maatwerk. Toch is het belangrijk om de camper ieder jaar een kleine of indien nodig een grote onderhoudsbeurt te geven. Hiermee voorkomt u dat uw camper na de winterstalling onveilig de weg op gaat.

 

Weet u niet of het tijd is voor uw camper onderhoud? Neem dan gerust even contact op. Onze monteurs geven u graag advies.

 

Verschil kleine en grote onderhoudsbeurt

Bij een kleine onderhoudsbeurt van de camper wordt er gecontroleerd of de luchtfilter schoon is of aan vervanging toe is. Daarnaast wordt de motorolie en oliefilter vervangen. De vloeistoffen van de camper worden gecontroleerd en indien nodig vullen we deze bij.

 

Een grote onderhoudsbeurt bestaat uit een kleine beurt maar focust zich daarnaast nog op een aantal andere belangrijke aspecten. De nadruk bij de grote beurt ligt op de remmen. Doordat campers in de winter vaak gestald worden en daardoor enige tijd niet in gebruik zijn, is het mogelijk dat de remmen vastzitten. De remmen en bijbehorende remblokken en remklauw worden gecheckt, gereinigd, gesmeerd of indien nodig vervangen. Daarnaast vervangen we de lucht-, interieur en brandstoffilter.

 

Contact

Is het tijd voor camperonderhoud of wilt u uw camper laten repareren? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat uw camper startklaar is om weer op pad te gaan.

 

Peters Auto's en Campers is gevestigd in Ysselsteyn, Noord-Limburg. Wilt u uw camper dichtbij in onderhoud? Peters Auto's en Campers is zowel geschikt voor onder andere camper onderhoud Limburg, Noord-Brabant en Gelderland, als campers vanuit heel het land. Vul het afspraakformulier in of bel ons!

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen